Site Overlay

50/50 rule

Productontwikkeling gevaar

 

Je bent en ondernemer met een in jouw ogen een geweldig idee om een product te ontwikkelen. Je doet er dus alles aan om het product te ontwikkelen hoe jij het wil, maar waar moet je bij dit proces op letten? In dit artikel zal besproken worden waar je op moet letten bij het ontwikkelen van een product.

Bestreed tijd aan marketing

Naast het ontwikkelen van een nieuw product, moet je er voor zorgen dat er net zoveel aandacht aan de marketing besteedt wordt. Dit is de 50/50 rule en de naam zegt het eigenlijk al, maar je zult voor 50% je aandacht en tijd moeten besteden aan het ontwikkelen van je product en 50% aan de marketing van het product. Maar waarom is dit nou zo belangrijk? De marketing staat niet alleen voor het zorgen voor verkopen van het product, maar je kunt er ook achter komen wat de klanten nou precies willen. Hierbij is het van belang om deze 2 processen te gelijk te doen, zodat je je producten kunt aanpassen of bijsturen na klanten onderzoeken

 

Klant geeft aan wat die wilt

Je kunt natuurlijk zelf denken wat een klant van het product verwacht of wat jij als ondernemer zou willen, maar het belangrijkste is om er achter te komen wat de klant echt wil. Stel je voor dat je een volledig product hebt gemaakt naar jouw wens en je weet zeker dat de klant dat product wilt kopen. Vervolgens blijkt dat de klant helemaal niet op zoek is naar jouw product en het liever anders had gezien. Dat betekend dus dat je alle tijd aan je productontwikkeling voor niks hebt gedaan. Daarom moet je in kleine stappen er achter komen wat de klant wilt en daaruit beslissen hoe je je product gaat maken of bijsturen waar nodig. Je kunt prototypes maken en het product ontwerp aan de klant presenteren. Deze klanten kunnen daarna aangeven wat zij wel en niet goed of mooi vinden aan het product, daaruit ga je het product perfectioneren.

https://bpo.nl/