White catalog
Image default
Business / Employment

Alleen leren wonen

Op jezelf wonen, het is eerst even wennen. Vooral als je gewend bent aan een druk gezin, waardoor je altijd mensen om je heen hebt in huis. Dan is het nogal anders om thuis te komen in een stille kamer en niemand te hebben om lekker tegen te kunnen praten. Sommigen vinden het heerlijk, sommigen vinden het verschrikkelijk en worden gillend gek. Maar die hebben waarschijnlijk nog nooit gehoord van de tips om beter op jezelf te kunnen wonen. Want die zijn er in overvloed. In dit artikel zal ik er een paar uitlichten.

Dit is misschien wel de allerbelangrijkste. Want als je alleen woont, ligt eenzaamheid op de loer. Dat is een probleem, want van eenzaamheid kan je somber worden en minder goed in het leven staan. Dit merk je op alle fronten, van werk tot slaap, en van vriendschappen tot gemoedstoestand. Daarom is het belangrijk dat je eenzaamheid voorkomt. Spreek dus regelmatig met vrienden af, ga bij een club zodat je op een vaste avond elke week iets sociaals te doen hebt of bel vaak met je ouders of vrienden.

Ook in de inrichting kun je veel doen. Als je elke dag in een kaal huis thuiskomt, word je daar ook niet echt gelukkig van. Maar dus bewuste keuzes in de inrichting. Kies voor een vierkante in plaats van een ronde eettafel. Een ronde eettafel passen namelijk meer mensen aan en daardoor ga je je een stuk meer alleen voelen. Om diezelfde reden moet je kiezen voor een tafel met krukken in plaats van een eettafel met stoelen. Dit doet het erg goed in een gezinswoning, maar benadrukt alleen maar dat je alleen eet wanneer het in een eenpersoonswoning staat.

Ook door je simpelweg wat meer onder de mensen te mengen, ga jij je minder eenzaam voelen.

https://www.nouvez.nl/