White catalog
Image default
Business / Employment

Altijd op orde met je salarisadministratie

Het is een groot deel van je bedrijfsvoering, maar niet per se het leukste of makkelijkste onderdeel. We hebben het over de financiële administratie en dan in het speciaal over de salarisadministratie. Het is natuurlijk wel een heel belangrijk onderdeel en daarom is het natuurlijk ook belangrijk dat dit goed gebeurt.

De grote bedrijven hebben vaak aparte afdelingen of personeelsleden aangesteld om zorg te dragen voor de salarisadministratie en de rest van de financiële administratie, maar binnen kleinere bedrijven moet alles zelf gebeuren, tot aan salarisberekening of loonberekening aan toe. Voor iemand die daar niet voor is opgeleid kan zelfs het simpelste deel van de salarisadministratie al veel tijd kosten en voor zelfstandige ondernemers is dat vaak ook tijd die ze eigenlijk niet hebben.

In zo’n geval is het vaak beter om een externe partij in te huren. Natuurlijk kost dit wel geld, maar het is wel een investering die zich al vrij snel zal terugbetalen. Jij houd in de eerste plaats natuurlijk al meer tijd over, wat ook een voordeel is omdat je daar in feite natuurlijk ook geld mee bespaart, naar het eeuwenoude motto van geld is tijd natuurlijk.

Loonbureaus werken met salarissoftware en dat heeft een aantal voordelen. Door de digitalisering van de processen wordt de administratie ook minder fouten gevoelig, omdat er minder handmatige fouten kunnen ontstaan. Bovendien heb je dan ook als voordeel dat alles meteen digitaal staat en je op die manier ook direct een database opbouwt. Deze database kun je daarna bovendien altijd benaderen, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je werknemers kunnen op die manier ook hun eigen bestanden zoals jaaropgaven en loonstroken inzien en ook meteen downloaden naar hun eigen computer om deze ook gelijk te kunnen gebruiken voor de belastingaangifte, jouw belastingaangifte wordt natuurlijk ook een stuk makkelijker op deze manier.

http://www.cbbs.nl

Related Posts

Traineeship volgen bij de gemeente

Outsourcing: de meest efficiƫnte bron voor uw technisch personeel

Problemen voor de vitale beroepen