White catalog
Image default
Business / Employment

Altijd voorbereid op de bestemming

Ongelukken zitten in een klein hoekje zeggen ze altijd. Het is daarom handig om altijd goed voorbereid te zijn. Maar het is simpel, je kunt je niet altijd overal op alles voorbereiden. Maar de basis spullen zoals pleisters en gaasjes zijn altijd handig om bij de hand te hebben. We kunnen immers niet altijd een brandblusser of branddeken mee nemen.

Maar niet alleen onderweg is het handig om het een en ander te hebben. Zoals gezegd in de auto of thuis moet een verbandkoffer eigenlijk wel aanwezig zijn. Er zijn verschillende soorten verbandkoffers met ieder weer wat anders er in. Zo zijn er verbandkoffers voor sport en evenementen, een speciale kinderverbandkoffer, een horeca-verbandkoffer, een school verbandkoffer of een verbandtrommel voor op kantoor. Zo zijn deze verbandkoffers bij aanschaf altijd volgens de richtlijnen van het oranje kruis. Natuurlijk zijn er ook altijd nog de universele verbandkoffers. Mochten deze verbandkoffers nou gedeeltelijk leeg raken, kunnen deze altijd aangevuld worden. Het is dus absoluut niet nodig om een geheel nieuwe koffer aan te schaffen.

Daarnaast is het verplicht voor bedrijven om nog het een en ander aan materiaal te hebben. Zo zijn rookmelders essentieel, vooral binnen bepaalde bedrijven. Kijk uit dat de rookmelders niet te scherp staan, met lassen kan hij namelijk al af gaan. Te ongevoelig is natuurlijk ook niet goed, brand kan zich namelijk snel uitbreiden. Naast een rookmelder is een brandblussers essentieel. Hier heb je natuurlijk veel verschillende en groottes in. Naast een brandblusser hangt vaak een speciale blusdeken. Vaak worden deze dekens gebruikt voor personen. Een blusdeken zorgt er voor dat er geen zuurstof meer komt bij het gedeelte dat in de brand staat. Vuur wordt namelijk onderhouden door zuurstof. Wanneer de zuurstof wordt weggehaald dooft het vuur automatisch. Om eventuele brandwonden te verzorgen zijn er bepaalde verzorgende sprays of zalfjes voor het verzachten van de pijn.

http://schoens-safety.nl