Site Overlay

Assessment oefenen voor pas afgestudeerden

Je bent net afgestudeerd en je wil zo snel mogelijk aan de slag. Wat kan je verwachten? En hoe kom je zo snel mogelijk aan een leuke baan? Hoe schrijf je een goed cv en hoe kom je zo goed mogelijk voor de dag tijdens een sollicitatie? Dit zijn allemaal zaken waar je jezelf op kunt voorbereiden via assessment tests. Op internet zijn verschillende assessment oefeningen te vinden waar je getraind wordt in alle facetten van een sollicitatie.

Tegenwoordig is ook een assessment bijna altijd onderdeel van een sollicitatie. Een werkgever wil weten wat ze van je kunnen verwachten en proberen dit te meten met persoonlijkheidstesten, intelligentietesten en psychologische onderzoeken. Als je dit nog nooit hebt meegemaakt kan dit nogal overweldigend overkomen, en is het raadzaam om je hier ook goed op voor te bereiden.

Wat kan ik verwachten tijdens een sollicitatie

Elke werkgever kiest voor een andere manier om de beste kandidaten te selecteren. De eerste stap is vaak een goed cv opsturen met een goede motivatiebrief.
Vervolgens wordt je vaak uitgenodigd voor een eerste gesprek. In sommige gevallen wordt je vóór dit gesprek al gevraagd om een online capaciteitentest te maken. Na het eerste gesprek kun je in sommige gevallen uitgenodigd worden voor een Assessment Center. Hier wordt je intelligentie getest, en je vaardigheden, capaciteiten en gedrags- en persoonlijkheidseigenschappen nog een keer goed onder de loep genomen. Als je nog niet zo vaak hebt gesolliciteerd is het goed om je voor te bereiden zodat je weet wat je allemaal kunt tegenkomen, en een zo goed mogelijke indruk achter laat.

Hoe kan ik me voorbereiden met assessment oefeningen?

Een goede voorbereiding is het halve werk. Maar hoe doe je dat? Om je voor te bereiden op je sollicitatie worden er verschillende sollicitatietrainingen aangeboden. Dit kan ook online. In deze trainingen leer je alles over een sollicitatie, en hoe je met verschillende situaties het beste om kunt gaan.

Door te oefenen met capaciteitentesten zullen je scores, en daarmee je baankansen, ook sterk vergroten.

Capaciteitentesten zijn meestal strikt tijdsgebonden, en de sleutel tot succes is om zo veel mogelijk vragen correct te beantwoorden. Er zijn veel verschillende testen die allemaal hun eigen doel hebben. Daarom is, om succesvol te zijn, intensief en veel oefenen vereist.

Door te oefenen zal je snelheid opbouwen in het maken van de testen, zodat je binnen de tijdslimiet blijft tijdens je assessment. Daarnaast bouw je ook je zelfvertrouwen op, omdat je efficiënter door de vragen gaat. Ook leer je hoe je de vragen die je moet maken het best kunt prioriteren. Je raakt bekend met de verschillende soorten vragen, en daardoor weet je welke vragen veel tijd kosten, zodat je efficiënter kunt werken en de tijd goed in kunt delen

Je kunt op internet veel capaciteitentesten oefenen, vaak zelfs gratis. Assessment-Training.com is een oefenplatform dat gratis testen, en uitgebreide oefenpakketten voor elk assessment aanbiedt. Hier kun je ook training krijgen voor het hele sollicitatieproces.


https://www.assessment-training.com/nl