Site Overlay

Beginnen met fotograferen

Voor veel mensen is fotograferen een hobby. Echter weten veel van deze mensen niet hoe ze hun camera op de juiste manier moeten gebruiken. Vanaf het moment dat je de camera aanschaft is het belangrijk dat je de handleiding doorneemt. Elke camera is namelijk anders. Begin dus met het globaal doornemen van de handleiding om direct een idee te krijgen van de specifieke opties die je camera te bieden heeft. Het is dan slim om meteen je camera bij de hand te houden, zodat je terwijl je leest meteen mee kan kijken op het schermpje van de camera. Wanneer je alleen leest zal alles meteen makkelijker lijken dan het is. Ook zal je een aantal instellingen moeten gaan veranderen. Al met al zal je dus je kennis gaan verbreden door allereerst te lezen.

Vervolgens zou je kunnen overwegen om een basiscursus fotografie te gaan volgen, zodat je opnieuw beetje bij beetje met je fotocamera om leert gaan. Deze cursussen leren je voornamelijk omgaan met de instellingen die je in je camera kunt invoeren.

Daarnaast kun je proberen om alvast te oefenen door enkele objecten en/of situaties op de foto te zetten. Je kunt daarbij de technieken gebruiken die je hebt geleerd uit de handleiding van je camera, zodat je deze meteen in de praktijk kunt brengen. Dit zorgt er ook voor dat je het beter kunt onthouden. Op het moment dat je bent begonnen met het fotograferen dan moet je er voor zorgen dat je goed kijkt naar de compositie van de obstakels/personen die je op beeld te zien krijgt. Het moet er ook nog eens goed uit zien. Dit gebeurt namelijk niet alleen door het toepassen van de juiste fotobewerking. Ook zal je er voor moeten gaan zorgen dat er niet te veel afleidende objecten op het beeld staan.

 

http://www.beeldacademy.nl