Site Overlay

Bespaar met E27 LED verlichting

Bespaar geld door E27 LED lampen aan te schaffen
“E27 LED lampen, wat zijn dat nu weer?”, hoor ik je bijna denken. E27 LED lampen zijn dezelfde formaat lampen als de standaard gloeilamp met een dikke fitting, maar dan een stuk zuiniger. En aangezien veel lampen in je woning gebruik maken van zo’n dikke fitting kan het lonen om deze te vervangen door E27 LED verlichting.

Hoeveel bespaar je met E27 LED verlichting?
We zijn Nederlanders dus we willen ook graag gelijk weten hoeveel we dan kunnen besparen door onze gewone verlichting te vervangen door E27 LED verlichting. Een simpel rekensommetje zal je verbazen. Stel je hebt in de woonkamer een lamp die je elke avond 4 uur aan hebt. Deze lamp is 35 Watt en de stroomprijs is €0,23. Dat betekent dat je per jaar alleen aan deze lamp €11,75 kwijt bent aan stroom. Je vervangt deze lamp nu door een E27 LED lamp van 4,5 Watt. Dan ben je per jaar slechts €1,51 kwijt aan stroom. Dat is ruim 10 euro dat je per jaar bespaart en dan hebben het nu over 1 lamp. Tel maar na hoeveel lampen je in huis hebt en ik vermoed dat je met het bespaarde bedrag wel een weekendje weg kunt!

Besparen op de lange termijn met LED verlichting
Uit bovenstaand voorbeeld blijkt dat je met LED verlichting direct op je energierekening bespaart. Maar op de lange termijn houd je nog meer geld over. Een gewone lamp of een spaarlamp gaan niet zo heel lang mee, hoogstens een paar jaar. LED verlichting kan wel tot 15 jaar meegaan. Dat betekent dus dat je minder vaak nieuwe lampen hoeft aan te schaffen, waardoor je ook op die manier geld over houdt op de lange termijn.

 Zo zie je dat je door een paar lampen te vervangen in je huis, aardig wat geld kunt besparen, waar je weer andere leuke dingen van kunt doen.

 

http://www.leds-depot.be/