Site Overlay

De voordelen van een re-integratie 2e spoor

Een re-integratie 2e spoor is een relevante dienst als er uitstroom is binnen een organisatie (klik hier voor re-integratie tweede spoor). Het komt in deze gevallen namelijk geregeld voor dat een werknemer moeite heeft om op de korte termijn aan een nieuwe baan te komen. Een re-integratie 2e spoor programma is bedoeld om dit proces te versnellen en een baan te vinden die op alle vlakken aansluit bij wat de werknemer kan en graag wil. Adxpert is een aanbieder van deze dienst en levert al jaren re-integratie 2e spoor. In de meeste gevallen worden ze door werkgevers benaderd die hun oude werknemer verder willen helpen in de carrière. In deze blog ga ik iets dieper in over wat een re-integratie 2e spoor precies inhoudt en waarom Adxpert hiervoor de meeste geschikte aanbieder is.

Re-integratie 2e spoor bij Adxpert

Als je ervoor kiest om bij Adxpert een re-integratie 2e spoor te laten doen dan kan ik alvast vertellen dat je de juiste partij gekozen hebt. Zoals in de eerste alinea al aangeven, Adxpert heeft al jarenlange ervaring op dit vlak. Een traject bij hun start in bijna ieder geval met een arbeidsdeskundig onderzoek. Het doel hiervan is bepalen wat de werknemer kan, waar de kwaliteiten liggen en wat de werknemer graag voor werk wil doen en bij wat voor soort organisatie. Adxpert staat erom bekend dat ze multidisciplinaire ondersteuning bieden gedurende het hele traject van re-integratie 2e spoor. Dit gaat middels een coach en indien gewenst komt er ook een psycholoog bij kijken. Er zijn alleen veel mensen die hier weinig behoefte aan hebben. De werkgever en coach hebben altijd duidelijk contact middels maandelijkse rapportages. Op deze manier wordt de werkgever proactief op de hoogte gehouden van de voortgang en behoudt deze zicht op de situatie.

Voor meer informatie

De diensten van Adxpert, waaronder re-integratie 2e spoor of bijvoorbeeld alleen een arbeidsdeskundig onderzoek zijn erg interessant en voor veel situaties en bedrijven relevant. Kijk daarom eens op de website om te zien of er wellicht iets tussen zit wat past bij uw bedrijf. Vaak wordt het probleem pas helder zodra iemand van Adxpert er meer over verteld, een afspraak plannen kan hierom altijd.