Site Overlay

Drie dingen die je kunt doen als je woning is verkocht

Drie dingen die je kunt doen als je woning is verkocht

Zodra de hypotheek van je woning is afgelost en de kinderen het huis uit zijn, kiezen een hoop woningeigenaren voor snel woning verkopen. Opvallend is dat lang niet iedereen met de winst een mooi nieuw huis koopt. Veel Nederlanders kiezen voor een huurhuis. De opbrengst van de verkochte woning geven zij aan wat anders uit.

Lange reis

Sparen voor een lange wereldreis is voor velen een lastige klus. Daardoor blijft het  voor de meeste alleen bij een onvervulde droom. Maar daar denkt een groot deel van de Nederlanders op een gegeven moment anders over. Het geld dat zij verdienen met de verkoop van hun woning gebruiken zij namelijk voor een onvergetelijke lange wereldreis.

 

Vakantiehuis

Niet staat te springen voor een wereldreis. Vooral wanneer men wat ouder wordt, is daar te weinig energie voor. Toch zijn veel mensen wel toe aan rust. Daarom besluiten veel woningverkopers om met de opbrengst een nieuw huis te kopen in een warm land. Daardoor kunnen zij voortaan de koude Nederlandse wintermaanden door brengen in het zonnetje zonder extreem hoge bedragen te betalen voor accommodaties.

 

Investeren

Het komt ook geregeld voor dat men de opbrengst geherinvesteerd in meerdere nieuwe woningen. Die verhuren zij dan aan mensen die op zoek zijn naar een huurhuis. Op die manier blijft er geld binnenstromen en kunnen zij alsnog genieten van het geld dat zij op die manier verdienen.

 

Snel je huis verkopen is niet ideaal. Maar wanneer je hypotheek is afgelost en de kinderen uit huis zijn, dan is dat natuurlijk een ander verhaal. Als je dan besluit om je huis te verkopen zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Op dit moment kiezen veel Nederlanders ervoor om met de opbrengst een mooie wereldreis te maken, een vakantiehuis te kopen of om het geld te herinvesteren in nieuwe woningen. 

https://www.economy.nl/