White catalog
Image default
Business / Employment

Drie tips om duurzamer te leven

Momenteel is het ‘duurzame leven’ een veelbesproken onderwerp. We leven in een maatschappij waar we kampen met een klimaatverandering. Om deze verandering in tempo te verminderen, stimuleert de overheid de mensheid om duurzamer te leven.

Met ‘duurzaam leven’ bedoelt men het leven op een manier dat het milieu zo min mogelijk belast. Duurzamer leven kan al gerealiseerd worden door kleine aanpassingen. Deze aanpassingen zijn zowel in de leefstijl als in of rondom uw woning. Welke mogelijkheden er zijn, zullen in dit artikel ter sprake komen.

Eet vaker vegetarisch

De vleesindustrie is verantwoordelijk voor ruim 40% van de broeikasgassen die vrijkomen en tot klimaatverandering leiden. Naast het ex- en importeren van het vlees, dat zal leiden tot CO2-uitstoot, verbruikt een veehouder daarnaast ook veel water.  Kortom: het eten van vlees heeft een grote impact op het milieu. Indien je het duurzame leven wilt verwezenlijken, kan het eten van minder vlees al grote verschillen maken. Indien je het lastig vindt om te stoppen met het eten van vlees zijn er inmiddels ook veel vleesvervangers verkrijgbaar in de supermarkten.

Schaf duurzame zonnepanelen aan

Het produceren van energie stoot veel schadelijke stoffen uit. Afgelopen jaren hebben er veel onderzoeken plaatsgevonden om de energie op een duurzame wijze op te wekken. Zonnepanelen installeren werd uiteindelijk de oplossing. De zonne-energie zal nooit opraken, de zon komt immers iedere ochtend weer op. Daarbij zal er, bij het omzetten van zonne-energie naar elektriciteit, geen CO2 vrijkomen. Inmiddels zijn al veel woningen voorzien van zonnepanelen, mede doordat de panelen ook financieel grote voordelen kunnen bieden.

Voorkomen voedspelverspilling

Nederlanders gooien jaarlijks ruim 34,3 kilo eten weg. Wanneer je kijkt naar de productie van het voedsel, is dat enorm zonde van het water, de CO2-uitstoot en het energieverbruik. Voedselverspilling vergt geen extra kosten en is gemakkelijk te realiseren. Stel je boodschappenlijstje zorgvuldig samen, zodat u niet met onnodige producten thuis arriveert. Restjes eten kunnen voor korte tijd worden ingevroren om op termijn soep van te maken.

http://solar-box.nl