White catalog
Image default
Business / Employment

Een goede werkomgeving

Het hebben van een goede werkomgeving is zeer zeker van belang. Met een goede werkomgeving wordt de productiviteit bevorderd en zal er meer uit de werknemers komen. Niet alleen kwalitatief beter maar ook kwantitatief. Er zal meer worden gedaan als er bijvoorbeeld minder afleiding is. Toch is afleiding soms wel goed. Iedere dag van negen tot vijf aan het bureau gekluisterd zijn wordt niemand productiever van. Soms moeten de gedachtes even de vrije loop gaan. Het is daarom goed om in de middagpauze een stuk te gaan wandelen, of een andere actieve activiteit te doen zoals pingpongen. Op deze manier zet je je gedachten even op andere dingen zodat je daarna weer kan concentreren op de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Het is een maal niet te doen om van negen tot vijf continue geconcentreerd te zijn.

Daarnaast is het zo dat de werkomstandigheden van de werknemer juist moeten zijn. Het moet bijvoorbeeld niet te koud zijn binnen in de werkomgeving, mocht het te koud zijn dan kan de werknemer zich niet goed concentreren omdat hij of zij denkt aan het feit dat zij het koud hebben. Mocht het weer te warm zijn, dan worden de werknemers suf en zijn minder productief. Daarnaast is het zo dat de werknemer, mochten zij werkzaam zijn op een kantoor, een goede werkplek heeft met juiste stoelen, het liefste in hoogte verstelbaar. Maar ook is de stand van het computerscherm van belang. Mocht deze te hoog of juist te laag zijn dan kan de werknemer last krijgen van zijn nek. Het is daarom van belang dat het midden van het computerscherm op de hoogte is als dat de werknemer recht voor uit kan kijken.

Wanneer het bedrijf niet helemaal zeker weet of zij juist handelen is het aan te raden om een arbodiensten in te schakelen. Op deze manier kan er onderzocht worden of er ergens nog vooruitgang op te boeken is of dat de dingen zo goed zijn. Deze diensten kunnen worden ingeschakeld door onder anderen loopbaannederland. Naast een arbodienst inschakelen doen zij ook aan ontwikkel assessments en outplacement.

https://loopbaannederland.nl/