White catalog
Image default
Business / Employment

Een lekkage voorkomen

Een daklekkage is het laatste waar je op zit te wachten, maar wat velen niet weten is dat het wel te voorkomen is. Hierbij kan je gebruik maken van een dakinspectie. Zo weet je gelijk of er een lekkage ontstaat en kan je eventuele andere schade voorkomen. Daklekkages zijn vaak te herkennen aan schimmel- en vochtplekken op uw plafond en aan uw dak is het te zien door de groenaanslag of mos. Wanneer u een melding heeft gemaakt van de daklekkage, wordt er zo snel mogelijk een professionele dakdekker naar uw huis gestuurd om het probleem meteen te ontdekken.

De complete woning wordt beschermt door het dak van uw huis. Juist daarom is het belangrijk om grote problemen hierbij te voorkomen en er voor te zorgen dat uw dak goed is onderhouden. De kleine problemen aanpakken zorgt ervoor dat de grotere problemen worden voorkomen en u dus geld bespaart.

Bij een dakinspectie wordt er naar verschillende dingen gekeken. Omdat ieder dak verschillend is, is er bij ieder dak ook een andere aanpak nodig. Over het algemeen wordt er vooral naar de volgende dingen gekeken: de staat van de schoorsteen, de dakgoten en afvoer, hoe de huidige staat is van de dakpannen, de eventuele schade door vorst, eventuele verstoppingen (van afvoer), hoe de reiniging van het dak eruit ziet, en zo zijn er nog tal anderen punten waar naar wordt gekeken. Het grote voordeel van de inspectie laten doen bij Dakbeheer Hermans is de prijs. Deze dakinspectie is namelijk helemaal gratis en is vrijblijvend aan te vragen.

Het wordt aangeraden om zo’n dakinspectie jaarlijks te laten doen om zo snel mogelijk eventuele schade te voorkomen. Na aanschaf van een nieuwe woning is het ook vaak verstandig om dit te laten doen. Dus voorkom schade en maak een afspraak voor een inspectie bij Dakbeheer Hermans.