White catalog
Image default
Business / Employment

Een nieuw mode icoon

Voorheen droegen alleen jongens het, en wanneer een meisje ze droeg werd zij beschouwd als tom-girl, het jongens meisje. Vooral skaters worden er vaak mee gezien, en ook de in de alternatieve groep word het veel gedragen. We hebben het dan ook over petten, of naja snapbacks. Goed te herkennen aan de platte rechte klep aan de voorkant van de pet. De snapback moet niet verward worden met de fitted cap. Wat is nou het verschil? Nou heel simpel. De snapbacks zijn aan de achterzijde verstelbaar in maat. De fitted cap niet.

De snapback kent zijn oorsprong in Amerika en dankt zijn naam aan het feit dat hij aan de achterkant verstelbaar is. Dit doe je doormiddel van het gaatje in het bolletje te klikken, vandaar ‘’snap’’. De ‘’back’’ komt van het feit dat hij aan de achterkant sluit. Een hele simpele naam voor een mode accessoire die eigenlijk niet meer weg te denken is uit het straatbeeld. Voorheen is dit wel eens anders geweest, het was een bekend beeld bij veel skaters en alternatieve jongeren. Tegenwoordig is er nieuwe leven geblazen in de snapbacks. Dit voornamelijk omdat beroemde sterren uit Amerika, en voornamelijk uit de rap en hip-hop wereld, deze petten droegen als accessoires.

De snapback kent zijn oorsprong uit de Amerikaanse sporten zoals baseball of american footbal, en heeft dus een sportief randje. Er zijn dus ook veel snapbacks die uitgerust zijn met de logo’s en namen van bekende sportclubs. Maar voor de gene die niet zo sportief zijn aangelegd of niet zo’n sportfanaat is, is er geen probleem. Steeds meer bekende merken produceren de caps zo dat er prints en afbeeldingen op komen te staan die puur creativiteit uitstralen of een bepaalde cultuur uit andere bronnen. Dus of je held nu James Lebron of Michael Jordan is of Iron Man of de Hulk, voor elke held is er een snapback.

Snapbacks zijn makkelijk te verkrijgen. Je besteld snapbacks tegenwoordig simpel online op verschillende webshops. Wil je toch liever de cap eerst passen dan kun je natuurlijk ook bij verschillende winkels terecht.

http://www.snapbacks.nl