Site Overlay

Eerder met pensioen?

De AOW-leeftijd gaat steeds verder omhoog, maar veel mensen willen al eerder met pensioen. Gelukkig kunt u nog steeds zelf uw pensioenleeftijd bepalen. Pensioenlogica zoekt uit of eerder stoppen of minder werken voor u mogelijk is. We luisteren naar uw wensen, onderzoeken de juridische mogelijkheden en geven vervolgens advies. Zo heeft u een goed beeld van uw pensioen, voordat u een onomkeerbare beslissing neemt.

Hoe kunt u eerder met pensioen?

Als vanaf AOW-leeftijd ruim voldoende inkomen uit de pensioenregeling(en) beschikbaar komt, kan overwogen worden eerder met pensioen te gaan. Deze optie moet allereerst wel in de pensioenregeling zijn opgenomen. Als het vervroegde pensioen uiteindelijk toch te laag is, zijn er een aantal opties om het pensioen aan te vullen:

  • Een hoger deeltijds pensioenpercentage
  • Het aanwenden van een prepensioen
  • Een levenslange lijfrente vervroegd laten ingaan
  • Een uitkering uit een gouden handdruk polis/ stamrechtrekening
  • Meedoen met de seniorenregeling
  • Een levenslooptegoed opnemen
  • Kleiner (goedkoper) gaan wonen
  • Periodiek een bedrag opzij zetten

Zoals is te lezen, zijn er meerdere opties om ervoor te zorgen dat u eerder met pensioen kunt. Welke optie wanneer het voordeligst is, verschilt. Het opnemen van een spaarbedrag zou momenteel interessant kunnen zijn, de rentevergoeding (de beloning) over het uitstellen van een opname is toch laag. Pensioenlogica maakt samen met u een persoonlijk, realistisch plan om eerder met pensioen te kunnen. Het plan sluit aan op uw wensen. Hier zal vervolgens volhardend aan vastgehouden moeten worden. Dat geeft niet. U heeft immers een doel. 

Eerder met pensioen niet altijd het voordeligst

Eerder met pensioen gaan klinkt vaak erg aantrekkelijk. Daar spelen productaanbieders op in. Er worden veel (nieuwe) spaarproducten zoals een lijfrente, beleggingsrekening aangeboden. Toch is dit misschien niet voor u de beste oplossing. Misschien is een aanpassing van uw bestaande pensioenproduct voor u veel interessanter. Pensioenlogica geeft u hier advies over. Onafhankelijk en objectief. De adviezen zijn vaak afwijkend, nooit standaard, het betreft immers maatwerk. 

Vrijblijvend contact

Benieuwd wat Pensioenlogica voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op. Telefonisch of per email op een door u gewenst tijdstip. Het contactformulier is te vinden via de website pensioenlogica.nl.