Site Overlay

Eerder met pensioen?

De AOW-leeftijd gaat steeds verder omhoog, maar veel mensen willen al eerder met pensioen. Gelukkig kunt u nog steeds zelf uw pensioenleeftijd bepalen. Pensioenlogica zoekt uit of eerder stoppen of minder werken voor u mogelijk is. We luisteren naar uw wensen, onderzoeken de juridische mogelijkheden en geven vervolgens advies. Zo heeft u een goed beeld van uw pensioen, voor u een onomkeerbare beslissing neemt. 

Hoe kunt u eerder met pensioen?

Als vanaf AOW-leeftijd ruim voldoende inkomen uit de pensioenregeling(en) beschikbaar komt, kan overwogen worden eerder met pensioen te gaan. Deze optie moet allereerst wel in de pensioenregeling zijn opgenomen. Mocht u niet voldoende inkomen uit de pensioenregeling beschikbaar hebben, zijn er een aantal opties om dit aan te vullen:

  • Een hoger deeltijds pensioenpercentage

  • Het aanwenden van een prepensioen

  • Een levenslange lijfrente vervroegd laten ingaan

  • Een uitkering uit een gouden handdruk polis/ stamrechtrekening

  • Meedoen met het seniorenregeling

  • Een levenslooptegoed opnemen

  • Kleiner (goedkoper) gaan wonen

  • Periodiek een bedrag opzij zetten

Zoals is te lezen, zijn er meerdere opties om ervoor te zorgen dat u eerder met pensioen kunt. Welke optie wanneer en voor wie het voordeligst is, verschilt. Zo kan sparen momenteel lastig zijn, doordat er geen rentevergoeding staat. Pensioenlogica maakt samen met u een persoonlijk, realistisch plan om eerder met pensioen te kunnen. Het plan sluiten we aan op uw leven. Hier zal vervolgens volhardend aan vastgehouden moeten worden. 

Eerder met pensioen niet altijd het voordeligst

Eerder met pensioen gaan klinkt vaak erg aantrekkelijk. Het kan echter zo zijn dat dit voor u niet het voordeligst is. Misschien is bijvoorbeeld een aanpassing van een bestaand pensioenproduct voor u veel interessanter. Pensioenlogica geeft u hier advies over. Onze adviezen zijn vaak afwijkend en geven u een passende oplossing. 

Vrijblijvend contact

Benieuwd wat Pensioenlogica voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar via 06 – 53 65 57 75. Daarnaast kunt u uw vraag stellen of een afspraak maken via het contactformulier op onze website pensioenlogica.nl. We nemen dan zo snel mogelijk contact met u op om u te voorzien van advies en antwoord op al uw vragen!