Site Overlay

Ga ik voor een laptop of een desktop?

Bij het kopen van een nieuwe computer komt altijd de vraag op: zou ik nu een desktop kopen of toch een laptop? Iedereen heeft zijn redenen om voor de ene of de andere te kiezen, maar wat zijn die redenen nu eigenlijk? Wanneer moet je voor een desktop gaan en wanneer voor een laptop? Hier zijn een paar punten waarop je kan kiezen voor een desktop of een laptop?

 

Hardware

De hardware is op de desktop meestal een stuk beter, het draait allemaal wat soepeler en alles gaat wat sneller. Ook de laptop kan hoge ogen gooien, een laptop bouwen of een gaming laptop samenstellen kan ervoor zorgen dat je laptop aan de gemiddelde desktop kan tippen. Alleen zullen de high-end desktoppen bijna onmogelijk zijn om te behalen. De vraag is natuurlijk hoe belangrijk jij de prestaties van je computer vindt. Als je daar niet naar op zoek bent is een lager vermogen geen probleem.

 

Gemak

Het grootste voordeel van een laptop is natuurlijk het gemak, je kan het overal en nergens mee naartoe nemen, het is relatief klein en makkelijk op te bergen, waardoor als je een computer wilt die je mee kan nemen je altijd voor een laptop kiest. Het voordeel van een desktop is wel weer dat deze niet hoeft te worden opgeladen omdat het sowieso aan het stroom verbonden moet zijn.

 

Onderdelen en upgraden

Een laptop is simpel op te zetten, je haalt het uit de doos en het is eigenlijk al klaar, je hoeft misschien alleen maar iets te downloaden of installeren en klaar is Kees. Een desktop moet je eerst nog verbinden met een beeldscherm en verbinden met het stroomnetwerk. Daarentegen is het vervangen van onderdelen en het upgraden van een desktop een stuk gemakkelijk dan van een laptop waar alles meer is ingebouwd in het systeem, is het bij een desktop een kwestie van het open maken van de case en je bent bij de onderdelen van je computer.

 

Voor iedereen is er dus wel wat wils, je hebt altijd wel een goede reden om voor een desktop te kiezen of juist voor een laptop. Natuurlijk hebben beiden opties ook nadelen ten opzichte van elkaar, maar zolang die nadelen voor jou niet boven de voordelen van het apparaat komen, heb je de juiste keuze gemaakt.

https://laptopzelfsamenstellen.nl/