White catalog
Image default
Business / Employment

Het bezitten van machines; dit zijn de voordelen

Het gebruik van machines klinkt voor veel ondernemingen als muziek in de oren. De technologie kan, door het beschikken over veel functies, enorm veel voordelen bieden voor grote ondernemingen, waaronder de arbeidsproductiviteit.

Machines kunnen op veel oppervlakten verschillen van elkaar. Zo maakt een 3d printer het mogelijk om te printen op metaal, hout, glas en andere soorten materialen. Een laser maakt het mogelijk te graveren in een product. Helaas valt de aanschaf van apparatuur vaak in de hoge prijzen, wat nadelig is voor een (startende) onderneming. Toch blijken de machines in hoge aantallen over de toonbanken te vliegen. Wat maakt het zo aantrekkelijk, waardoor ondernemingen de prijs voor lief nemen?

Snelheid

Elk productieproces vraagt om een aandachtige voorbereiding. Toch is er in deze tijd veel te besparen door het gebruik van een machine. Een etiket machine zal werknemers tegemoetkomen door het etiketteren over te nemen. Deze handelingen vragen weinig tijd van de werknemers, dat voordelig is voor de werkgever. Hierdoor kan de bespaarde tijd benut worden om andere, noodzakelijke handelingen uit te voeren.

Kosten

Het wordt ondernemingen al snel duidelijk dat het kostenplaatje van de machines niet erg aantrekkelijk is voor de rekening. Echter weerhoudt dat de bedrijven niet om de machines alsnog aan te schaffen. Dit heeft alles te maken met de terugverdientijd van de machines. Door medewerkers te vervangen door een machine, zal de aanschaf op kort termijn onverstandig zijn. Toch verwachten medewerkers maandelijks een vergoeding voor het verrichte werk; het salaris. Door het salaris op te tellen van alle medewerkers binnen de organisatie, komt dat op lang termijn uit boven de aanschafprijs van de machine. De machine vraagt, na de aanschaf, enkel geringe, variabele kosten, waardoor de machine op lang termijn goedkoop uit zal vallen.

Geen gebrek aan arbeiders

Met medewerkers loopt een bedrijf het risico de arbeiders voor een onbepaalde tijd te missen, door ziekteverzuim of andere omstandigheden. Uiteraard kan een machine mankementen vertonen, waardoor een reparatie of vervanging vereist is. Echter kan deze handeling op korte termijn plaatsvinden, wat de werkgever in eigen handen heeft. Sinds de afschaffing van de Ziektewet zal een langdurige afwezigheid van medewerkers nadelig uitpakken voor het bedrijf. Het bezit van een machine zal deze situaties voorkomen.

 

https://coding.koenig-bauer.com/nl/