Site Overlay

Het inbreekgedrag van criminelen op dit moment

Het inbreekgedrag  van criminelen op dit moment

Anno 2020 ziet criminaliteit er niet meer uit zoals vroeger. Criminelen breken namelijk steeds meer  op een andere manier in bij hun doelwit. Een alarmsysteem voorkomt in de meeste gevallen dat criminelen hun gang kunnen gaan. Hoe gaan boeven tegenwoordig te werk en waar kan je het beste op letten om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van diefstal?

Online

We leven in een digitale tijdperk. Sociale contacten onderhoudt men het vaakst via verschillende applicaties. Ook voor werk en studie gebruikt men massaal het internet. Hierdoor gaan criminelen steeds meer online te werk. Op computers en het internet verspreiden zij virussen om aan belangrijke gegevens te komen.

 

Fysieke panden ook fysieke winkels hebben nog altijd te maken met inbraken. Een goede alarminstallatie is daarom nog steeds van belang.  Door goede camera’s en alarmen schrikt een onderneming in ieder geval criminelen af die bij hen een poging wagen om in te breken.

 

Huizen

Ook thuis heeft men nog last van inbraken. Hoewel dit steeds minder  vaak voorkomt, is het van belang om nog altijd goed op te letten. Als je bijvoorbeeld op vakantie gaat is het goed om te weten dat het handig is het licht aan te houden. Op die manier krijgen inbrekers het gevoel dat er iemand thuis is en slaan zij je woning eerder over.

Inbraken komen nog altijd voor. Opvallend is dat er door de digitale tijdperk steeds minder criminelen fysiek inbreken. Hun voorkeur gaat naar online criminaliteit.  Toch komt nog steeds voor dat fysieke winkels of huishoudens thuis last krijgen van inbraken. Een onderneming voorkomt een inbraak door het pand maximaal te beveiligen. Dat kan bijvoorbeeld door het plaatsen van camera’s en het installeren van goede alarmen. Op die manier schrik je criminelen af  als bedrijf. En voor huishoudens is het raadzaam om bij langdurige afwezigheid ervoor te zorgen dat het toch lijkt alsof je thuis bent.

https://www.groenewegendelft.nl/