White catalog
Image default
Business / Employment

Houd de hackers buiten door een beveiligingscontrole

In de huidige samenleving betreden veel bedrijven de online wereld voor een verbetering in de resultaten. Het internet beschikt over veel potentiële bezoekers, dat positief kan werken voor bedrijven mits zij goed inspelen in het gedrag van de bezoekers.

Helaas is de online wereld toegankelijk voor iedereen. Dit houdt in dat klanten, concurrenten, maar ook hackers gemakkelijk de website kunnen bezoeken, met ieder een ander doel. Voor een positieve werking kunnen bedrijven rekening houden met deze omstandigheden.

Niet iedere bezoeker is gewenst

Klanten zullen de website bezoeken voor geheel andere doeleinden dan hackers. Zo zullen klanten de website bezoeken uit interesse in de aangeboden producten of diensten en zullen de hackers de website testen op beveiliging. Als er sprake is van onvoldoende beveiliging zullen de hackers te werk gaan om hun doel te bereiken: de data van de website in eigen handen krijgen.

Houd de hackers buiten

De enige manier om de hackers buiten te houden, is door te beschikken over voldoende beveiliging. Als goedlopend of groeiend bedrijf is het niet gewenst om de privégegevens te verliezen aan hackers, waardoor deze bedrijven altijd streven naar optimale beveiliging. Echter is het als bedrijf lastig in te schatten wanneer de data echt veilig is. Digitale veiligheid is enorm waardevol als groeiend bedrijf.

Alles voor de zekerheid

Om inzicht te krijgen in de huidige beveiliging is het als bedrijf mogelijk een penetratietest uit te voeren. In deze test zullen experts op het gebied van ICT de beveiliging testen. Hierbij zullen zij te werk gaan door de ogen van een hacker om zo te bepalen of de beveiliging sterk genoeg is om de boosdoeners buiten te houden.

Gewenst resultaat of niet?

Uiteraard zal het bedrijf na de uitgevoerde test de resultaten ontvangen van het onderzoek, waaruit kan blijken of de beveiliging inderdaad voldoet aan de wensen. Na het verkrijgen van de resultaten kan het bedrijf verder handelen.

http://rootsec.nl