Site Overlay

Inschakelen van een consultant

Wanneer je eigen baas bent zal je hopelijk periodes meemaken waarbij alles gestroomlijnd gaat en het allemaal meezit. Maar er zullen ook ongetwijfeld periodes zijn dat het allemaal wat minder soepel verloopt. De verkoopcijfers kunnen bijvoorbeeld tegenvallen of de werknemers doen niet meer zo hard hun best. Als dat laatste het geval is ga je natuurlijk eerst proberen het probleem intern op te lossen. Dit kan gebeuren door te praten met de managers of, wanneer je een kleine organisatie hebt, zelf te gaan kijken naar oplossingen. Meer coachen en meer aandacht voor de werknemers kan al goed werken.

Soms komt het helaas voor dat het probleem niet op te lossen is door mensen in de organisatie. Het kan zelfs lastig zijn om de vinger op de zere plek te leggen, omdat de managers ‘blind’ zijn geworden voor het probleem. De gang van zaken valt ze niet meer op, doordat het zo normaal is geworden. In dat geval kan het een optie zijn om een externe partij in te schakelen, zoals een speciaal bureau of een consultant. Zo’n iemand komt dan eerst langs voor een kennismakingsgesprek en wanneer het goed voelt kunnen jullie de samenwerking aangaan. Een frisse blik op het probleem kan vaak al een hoop oplossen. Je kunt zelf bepalen op welke wijze de consultant mee gaat lopen in de organisatie. Je kunt hem bijvoorbeeld echt laten meewerken of alleen laten observeren. Denk hier goed over na en bespreek dit ook met het personeel.

Uiteindelijk moet de vitaliteit van de organisatie hiermee omhoog gaan. Een vitale organisatie met personeel dat voor elkaar door het vuur wilt gaan is de motor van een goed lopend bedrijf. Denk hier dus zeker niet te licht over. Wanneer je niet zeker bent van de vitaliteitsapk binnen het bedrijf kun je ervoor kiezen om een vitaliteitsAPK te laten uitvoeren door Carrierepoort, een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is. Klik hier voor meer informatie. 

http://carrierepoort.nl