Site Overlay

Kleding in de 00’s

In de jaren van 2000 tot 2010 was de kleding erg anders dan tegenwoordig . Hele andere dingen werden toen aantrekkelijk gevonden, dus werden ook andere dingen van het lichaam geaccentueerd. Daarnaast was het ook  nog zo dat er veel stijlen door elkaar liepen. Niet iedereen liep er hetzelfde bij; bij elke subcultuur hoorde weer een andere stijl in mode. In dit artikel wil ik die allemaal behandelen.

De bekendste was in die tijd de comfortabele fashion. In die tijd was het erg in om in een joggingpak rond te lopen. En niet zomaar eentje, nee, het moest gemaakt zijn van fluweel. Dat zat niet alleen heel lekker, maar dat had ook een luxe uitstraling.

Daarnaast was er de casual look. Deze hadden veel vrouwen aan op de rode loper voor pop events. Waar nu iedereen in pak of in jurk gaat, gingen mensen toen gewoon lekker in spijkerbroek en T-shirt. Ook dat zag erg totaal anders uit dan tegenwoordig. Toen waren hele lage spijkerbroeken in de mode. Dit betekent dat de jeans net de heupen bedekte, maar niet veel hoger. Daar droegen ze een T-shirt over dat net te kort was, waardoor een stukje buik te zien was.

Dan komen we nu bij misschien wel de allerbelangrijkste stijl uit de tijd; de stijl van de emo’s. Zij werden geïnspireerd door de gothics die hun voorgingen in de jaren tachtig en negentig. Het grote verschil is echter dat gothics alleen zwarte kleding droegen. Hoogstens af en toe een donkere tint van blauw of rood. De emo’s deden dit anders. Zij kleden zichzelf ook in zwart, maar met kleurrijke accenten. Bijvoorbeeld in het haar. Die was namelijk in de felste kleuren gekleurd, soms zelfs in meerdere. Ook erg belangrijk bij deze stijl is de arm sleeve, ook wel de armkous genoemd. Die maakte de outfit helemaal af.

https://www.lymphedivas.eu/