White catalog
Image default
Business / Employment

Laat je klant zich contactloos aanmelden in de coronatijd

Laat je klant zich contactloos aanmelden in de coronatijd

 

Contact is in deze corona tijd helaas niet mogelijk. Daarom doen heel veel bedrijven dingen online. Er worden online vergaderingen gehouden en er wordt meer mail dan ooit heen en weer gestuurd. Wat nou als je ergens een afspraak heb, maar dit kan echt niet online plaats vinden? Het is niet fijn om onnodig je deur uit te moeten in deze tijd. Je moet dan ontzettend goed oppassen, je mondkapje niet vergeten en eindeloos vaak je handen ontsmetten. Het is dan niet zo handig om bijvoorbeeld naar de tandarts te moeten voor een gaatje of naar de bank om een rekening op te zeggen. Gelukkig zijn veel bedrijven en organisaties erg creatief en zijn er veel dingen bedacht om toch goed op afstand te kunnen blijven.

Eén van de oplossingen die je vóór de coronacrisis eigenlijk ook al zag zijn apparaten waarbij je met een paar drukken of soms zelfs contactloos jezelf kan aanmelden. Zo voorkom je onnodig contact met de receptioniste bijvoorbeeld. Je kan dan ergens naar binnen lopen en om jezelf aan te melden moet je dan een QR-code scannen. Na die scan krijgt het juiste personeel een seintje dat er een klant is aangekomen en kan jou dan gaan helpen. Een soort bezoekersregistratiesysteem.  Ik heb dit al een paar keer meegemaakt in het gemeentehuis. Dan heb ik een afspraak, meld ik me aan via een IPad met vloerstandaard en binnen tien minuten ben ik in gesprek met een medewerker.

Dit is ook een groot voordeel voor de receptioniste die zich meer kan gaan focussen op andere taken, zoals bellen met klanten om afspraken te maken en de agenda’s van de medewerkers in de gaten houden.

Er zijn bedrijven die dit soort soft- en hardware aan jouw bedrijf kunnen leveren. Je moet simpelweg aangeven waarvoor je het wil gebruiken en wat voor hardware er geleverd moet worden.  Met digitale receptie software maak je het jezelf en je klanten veel gemakkelijker.

https://www.digireceptie.nl/