Site Overlay

Maak je eigen kledingkast in drie simpele stappen

Maak je eigen kledingkast in drie simpele stappen

Het verbaast je vast niet, maar wist je dat grote winkelketens – die meubelen en woonartikelen aanbieden – onnodig hoge prijzen hanteren. Het is begrijpelijk dat ook zij winst willen realiseren en dat daardoor de prijzen wat hoger liggen dan je als consument liever hebt. Maar om voor een kast een hoog bedrag te betalen terwijl je dat ook prima zelf kunt maken, is voor veel mensen de drempel om voortaan het een en ander zelf in elkaar te knutselen. Heb je toevallig een nieuwe kledingkast nodig? Lees dan verder om te weten welke artikelen je in ieder geval nodig hebt.

 

Koop de juiste planken

Wanneer je een kledingkast wil ontwerpen, heb je grote planken nodig. Hoe groter de planken, hoe meer ruimte je straks hebt  voor het opbergen van je kleding. Als je minder ruimte hebt dan kun je er ook voor kiezen om de breedte zo beperkt mogelijk te houden. De hoogte kan daarentegen wel afgestemd worden op de hoeveelheid kleding die je hebt.

Monteer naar wens

Nadat je de juiste planken hebt ingekocht is het tijd om de kledingkast zo te monteren dat het precies aansluit op jouw wensen. Kijk voor inspiratie op de website van de winkelketens waar je normaal gesproken gewend bent je meubelen in te kopen. Maak het monteren makkelijker door middel van de juiste gipsplaatschroeven. Schroeven in gipsplaat worden ook wel snelbouwschroeven genoemd. Die zorgen ervoor dat je bepaalde wanden binnen de kortste tijd dichtschroeit.

 

 Kies je favoriete kleur

Na het monteren is je nieuwe kledingkast bijna klaar! Voordat je een spiegel of andere versieringen op de deuren plakt,  pak je een kwast en begin je met verven. Je hebt nu de volledige vrijheid om te kiezen voor alle kleuren die je wil.

Een kledingkast is eenvoudig te ontwerpen en te monteren. Met de juiste planken en snelbouwschroeven maak je voor weinig geld je eigen kledingkast binnen de kortste tijd!

https://www.bnvtools.nl/