White catalog
Image default
Business / Employment

Nieuwe regels

Vandaag is het 1 juni, en dat betekent dat een heel scala aan nieuwe regels ingaan omtrent het COVID 19 virus. Maar het betekent nog meer dat er veel meer mogelijk is vanaf vandaag. De nieuwssites staan vol met alles wat weer mag. Volg het laatste nieuws vandaag om goed op de hoogte te blijven.

Vanaf vandaag mag je weer lekker uit eten gaan met je gezin of met 1 vriend of familielid dat buiten het huis woont. Ook mag je weer lekker op het terrasje zitten om een biertje of een wijntje te drinken. Hier zitten echter wel wat regels aan vast. Zo mogen er maar 30 gasten per restaurant bedient worden en moet er van tevoren gereserveerd worden. Daarnaast moet er ten alle tijden anderhalve meter afstand gehouden worden. Maar het kan in ieder geval wel weer, waar we allemaal heel blij mee zijn.

Daarnaast kan iedereen vanaf vandaag getest worden. Dit is een groot verschil met de situatie van hiervoor, waarop alleen mensen in cruciale en later ook vitale beroepen, getest konden worden. Hoorde je hier niet bij, dan moest je wel heel ziek zijn om getest te worden. Maar dat hoeft nu dus niet meer.

Ook zal het OV weer rijden als voorheen. Door de maatregelen waren er heel veel minder mensen die met de trein of bus reisden, en daardoor waren er minder voertuigen nodig. Nu wordt er wel weer gereden volgens de normale dienstregeling, maar dit betekent niet dat iedereen weer het OV mag gebruiken. Het blijft zo dat het OV alleen voor noodzakelijke reizen gebruikt mag worden.

Ten slotte gaat ook de middelbare school weer open. Sommige lessen zullen dus op school gegeven worden, terwijl andere lessen nog online zullen gaan. De leerlingen moeten onderling anderhalve meter afstand houden, net als tot de docenten.

https://www.redactie24.be/home