Site Overlay

Opknapbeurt kamer

Eens in de zoveel tijd krijg ik heel veel zin om mijn woonkamer compleet te veranderen: andere meubels, decoraties en natuurlijk een ander kleurtje voor op de muur. Nu heb ik niet altijd geld om nieuwe meubels te kopen en vaak heeft de kringloopwinkel nét niet de meubels die ik leuk vind (of zien ze er nét niet fris genoeg uit om in mijn nieuwe stulpje te zetten). Dus dan ga ik wat schuiven met de meubeltjes en dan lijkt het net alsof het weer helemaal anders is. Ook een oplossing.

Wat ik wel altijd doe is een nieuw likje verf op de muren. De ene keer met een lekker fel verfje, de andere keer met matte muurverf. Ik kies vaak een fel kleurtje voor een kleiner oppervlak, dat goed in het oog springt. De rest van de muren doe ik dan in een wat minder opvallende kleur en al zeker niet fel glanzend.

Dus matte verf kopen in de bouwmarkt. Maar welke? Elk merk heeft wel een aantal soorten, met aparte namen. Maar eigenlijk komt het allemaal op hetzelfde neer: het is gewoon matte muurverf die niet glimt, het licht niet weerkaatst en een mooie doffe uitstraling geeft. Je hebt extra matte muurverf voor als het echt dof moet zijn. Deze muurverf is dus eerder sober, maar warm. Bijkomend voordeel: het is niet zo duur. Neem wel een professionele roller om de verf mee aan te brengen, dan krijg je het mooiste en strakste resultaat.

Als je dan je muren in een mooi nieuw kleurtje hebt geverfd, kun je beginnen met herinrichten. Koop lekker veel planten, want groen in huis brengt een hele warme sfeer. En het is goed voor de luchtverversing; je hebt na een dagje in je huis veel minder vaak hoofdpijn. Een paar nieuwe fotolijsten aan de muur, wat mooie kleedjes op de vloer en je kunt weer maanden verder in een ‘nieuw’ huis!

https://www.moosefarg.nl