White catalog
Image default
Business / Employment

Printen

Tegenwoordig is het op papier zetten van een document een fluitje van een cent. Binnen 10 minuten heb je met gemak meer dan 300 woorden bedacht en opgeschreven. Dan nog een minuutje om het te vereeuwigen op papier en klaar is kees. Omdat we het verleden niet mogen vergeten neemt KBA metronic je even mee terug in de tijd.

Vroeger was dit natuurlijk wel even anders. Zeker in de middeleeuwen. Moet je na gaan dat zelfs boeken met de hand werden geschreven. Kopieën werden vervolgens gemaakt door maniakken die zichzelf klerken noemde. De klerken kregen wat meer rust en minder lamme polsen toen de boekdrukkunst werd uitgevonden. Dit scheelde een hoop schrijfwerk, de boeken moesten misschien letter voor letter gedrukt worden maar tijdswinst kon behaald worden in de kwantiteit van de boeken. Tegenwoordig werkt de drukker nog steeds volgens dit principe. Koop je 1 boekje betaal je 900 eu koop je er 1000 dan betaal je 100 euro meer. In de 16e eeuw werden een hoop klerken werkloos, de typemachine is op de wereld gekomen. Toch bleven handgeschreven brieven en documenten populair, omdat deze toch vooral veel persoonlijker werden geacht. De typemachine kent geen officiele uitvinder. Meerdere landen claimen dat de uitvinder uit hun land komt.

De digitale revolutie bracht een groot voordeel met zich mee. Doordat er personal computers steeds betaalbaarder werden, groeide ook het gebruik van printers. In het begin hadden ze veel weg van een geautomatiseerde typmachine, maar dit veranderde ook met de evolutie van de personal computer mee. De continuous inkjet printer is een moderne printer die werkt met miniscule inktdruppels die op het papier worden gespoten. De fabrikanten van dit type printers hebben een ander verdienmodel voor ogen. De printers zelf zijn goedkoop alleen de inkt is zeer duur, deze kost tot wel 1000 euro per liter. Dit is dus duurder dan menselijk bloed.

http://www.kba-metronic.com/nl/