White catalog
Image default
Business / Employment

Storing in de meterkast!

Ineens was het donker in huis. Pikkedonker… Even buiten kijken: hebben de buren er ook last van? Nee, blijkbaar niet wat iedereen zit lekker met het licht aan tv te kijken in zijn woonkamer.

Een persoonlijk gevalletje ongemak dus. En ongemakkelijk was het: geen licht, warm water en ook alle apparaten waren uitgevallen. Dit probleem vroeg om een snelle oplossing!

Eerst zelf maar wat aan de knoppen prutsen; kijken of er dan iets gebeurt. Eerst de aardschakelaar omzetten en daarna alle groepen achter deze aardlekschakelaar. Dan alle stekkers van alle elektrische apparaten eruit halen en een voor een weer erin doen om te zien of een bepaald apparaat de kortsluiting veroorzaakt heeft. Natuurlijk niet, alles bleef donker en koud.

Dan de storingsdienst maar proberen te bellen om te vragen of het probleem misschien bij het elektriciteitsbedrijf zelf zit. Maar hoe doe je dat met je vaste telefoon als je geen stroom hebt…? Gelukkig dat het mobieltje nog wat procenten accu heeft. Eindelijk verbinding: ‘Nee hoor, hier geen problemen’, zegt de vriendelijke heer van de netbeheerder.

Er zit niets anders op dan een elektricien bellen of die voor een spoedje deze kant op kan komen. Gelukkig net op tijd het adres door kunnen geven voordat de accu van mijn mobieltje op was! De elektricien kon me vertellen dat de hoofdschakelaar was gesmolten, waarschijnlijk door overbelasting van het systeem op een bepaalde groep. Als jij maar niet zou zeggen dat de meterkast vervangen zou moeten worden. Dus nooit meer de wasmachine, wasdroger en oven tegelijkertijd aanzetten, was zijn devies. Goed advies, maar nu deed niets het nog! Gelukkig had hij de juiste materialen bij zich zodat het probleem binnen een uurtje gefixed was. Het had ook lang genoeg geduurd, maar gelukkig niet zolang dat ik de hele inhoud van de koelkast en vrieskist weg kon gooien. Dat was weer een geluk bij een ongeluk.

https://www.groenewegendelft.nl/