White catalog
Image default
Business / Employment

Transgender zijn

Het zijn van een transgender persoon is altijd erg lastig geweest. Gelukkig zijn er de afgelopen decennia veel stappen gemaakt in dit gebied. Zo is bewezen dat het zijn van transgender in het brein aanwijsbaar is, en dus wetenschappelijk te onderbouwen valt. Er zijn ook speciale therapeuten die transgender personen de mentale hulp geven die ze nodig hebben om de transitie te beginnen en goed door te komen. Daarnaast zijn er steeds meer operaties mogelijk voor transgenders. De littekens die deze opleveren wordt nu niet alleen maar met littekencrème behandeld, maar het litteken verwijderen wordt een steeds grotere optie.

Het zijn van een transgender is namelijk erg lastig. Ten eerste om de problemen die het bij jezelf oproept. Je geboortegeslacht past niet bij hoe je je voelt, waardoor je erg over jezelf gaat twijfelen. Het zorgt dus voor veel angst en twijfel in jezelf. Maar daarnaast reageert je omgeving ook niet altijd even goed. Men begrijpt het vaak niet, en vooral gelovige mensen zijn er erg op tegen. Zij geloven dat God met een reden je man of vrouw heeft gemaakt en je dat niet hoort te veranderen.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die wel respect hebben voor mensen die transgender zijn. Dit zijn vooral veel jonge mensen. De hoop is dat in de toekomst de meeste transfobie uit de wereld zal zijn verdwenen, zodat iedereen gewoon zichzelf zal kunnen zijn, zonder zich daar slecht over te voelen of daarvoor gehaat voor hoeft te worden. Het begint allemaal al met het verspreiden van informatie. Want als iemand niet snapt waarom iets zo is, kan dat heel erg eng zijn. Wanneer het dus wordt uitgelegd waarom iemand is zoals hij of zij is, kan dat heel veel duidelijkheid geven aan iemand en zal die eerder begrip hebben voor de situatie.

 

https://medimast.nl/