Site Overlay

Verschillende karperhengels

In deze blog kunnen we je hopelijk helpen met het vinden van de juiste karperhengel voor jou in de mooie hengelsport. Bij de aankoop van een karperhengel is er zoveel keuze en zoveel mogelijk dat de keuze erg lastig wordt. In een sportviswinkel waar alle hengels mooi staan opgesteld, is er zoveel keuze dat het lastig is om de juiste hengel te vinden voor de manier waarop jij vist. Hieronder worden de verschillende hengels toegelicht.

Penhengel

De eerste hengel die besproken zal worden is de penhengel en deze kun je gemakkelijk herkennen door de vele ogen die de hengel heeft ten opzichte van de meeste karper hengel. Vaak hebben ze wel tot 12 ogen aan de hengel waar andere standaard hengels er maar ongeveer 6 hebben. Door de vele ogen is het mogelijk om de kracht over de hele hengel te verdelen en dus steviger is. Daarnaast zijn deze hengels ook heel soepel en makkelijk door te buigen.

Stalkerhengel

 Een stalkerhengel is net zo als een penhengel gemaakt om op kanten of te struinen, alleen zijn deze stalkerhengel vaak veel korter dan penhegels en ook minder soepel. De stalkerhengel maakt het daarom mogelijk om tussen obstakels te vissen. Karpers zitten vaak tussen zulke obstakels en dan is het beter om een stalkerhengel te gebruiken en ze zijn ook genmakkelijk te vervoeren.

Afstandhengel

De naam zegt het al, met deze hengel kun je het beste op afstand vissen en het is ook de meest gebruikte karperhengel. Deze hengels worden gebruikt met een loodmontage en ion nederland is een testcurve van 2,5lbs meestal wel genoeg. Toch wordt er vaak ook met zwaardere hengels gevist.

Spod- of markerhengel

In vergelijking tot de afstenadhengel is deze spod- of markerhengel een stuk steviger en dat zorgt er ook voor dat de testcurve oploopt tot 6 lbs. Dit maakt het mogelijk om met zwaardere gewichten te kunnen werpen.

https://www.sportvisgigant.nl/