Site Overlay

Vier tips om aan je eerste echte baan te komen!

Je bent klaar met je opleiding en gaat zelfverzekerd op zoek naar je eerste full-time job. Na een aantal zoek pogingen kom je erachter dat het toch niet zo makkelijk is om aan een baan te komen, omdat je cv nog niet onderscheidend is t.o.v. andere studiegenoten. Om je een duwtje in de rug te geven hebben we hieronder vier tips bedacht waarmee jij sneller aan je eerste echte baan komt!

Gebruik je netwerk

Tijdens je opleiding heb je ongetwijfeld een netwerk opgebouwd en stage gelopen. Hierbij heb je nieuwe mensen ontmoet, die op de hoogte zijn van jouw kwaliteiten. Vraag daarom is aan oude collega’s of kennissen of zij niet een bedrijf kennen waar jij aan de slag zou kunnen. Bij veel bedrijven is het namelijk makkelijker om binnen te komen wanneer via een bekende. Gebruik daarom eens het netwerk dat je hebt opgebouwd tijdens je studie.

Geen vacature? Geen probleem

Veel studenten gaan na hun studie hard opzoek naar een geschikte vacature. Wat echter blijkt is dat veel bedrijven passief opzoek zijn naar een nieuwe werknemer. Laat je daarom niet gek maken door alleen maar te kijken naar beschikbare vacatures maar ga gewoon opzoek naar bedrijven die jouw interesse echt hebben. Stuur gewoon een open sollicitatie of vraag of ze nog opzoek zijn naar mensen om hun team te versterken. Omdat je geïnteresseerd bent in het bet bedrijf, die geen vacature online heeft staan kom je al veel gemotiveerder over.

Bijbaan

Denk eens na over de bijbaan die je momenteel hebt. Is deze echt van toegevoegde waarde voor jouw toekomstige baan of niet? Is dit niet het geval, kijk dan of je een bijbaan kan vinden die van toegevoegde waarde is op jouw toekomstige baan. Een relevante bijbaan kan jou namelijk een boost geven bij jouw sollicitatie.

Uitzendbureau

Het inschrijven bij een uitzendbureau is ook een goede keuze. De meeste uitzendbureaus zijn ook nog eens gratis. Een uitzendbureau die voor jou een baan kan zoeken is Otto Work Force. Kijk eens op onze site voor interessante vacatures in alle soorten branches.

 

https://www.ottoworkforce.nl/