White catalog
Image default
Business / Employment

Volg een goede VCA cursus in Nederland

Wat houdt VCA precies in?

  VCA staat voor VGM (Veiligheid, Gezondheid, Milieu) Checklist Aannemers. VCA is ontzettend belangrijk voor onze samenleven en is hier niet meer uit weg te denken. Steeds meer bedrijven hebben een VCA of vragen om VCA-certificering van bedrijven en medewerkers. deze ondernemingen voeren over het algemeen regelmatig risicovolle werkzaamheden uit. 

Basisveilgheid cursus

VCA heeft geen wettelijke grondlegging maar dient wel als erkende checklist voor aannemers onderling. Over het algemeen is het is Nederland zo dat je onschuldig bent tot dat je schuld is bewezen. Echter gelden er bij de Arbo-wet andere regels. Volgens de Arbo-wet zijn namelijk de bedrijven schuldig tot dat zij kunnen aantonen dat ze al het mogelijke hebben gedaan om ongevallen en onveilige situaties te voorkomen. Een VCA-gecertificeerde onderneming voldoet niet automatisch aan het bewijs aan onschuld, maar zal hier wel aanzienlijke aan mee dragen. Dit zorgt uiteindelijk voor verbeterde veiligheidsomstandigheden in elk bedrijf.  Doordeweeks zijn er verschillende trainingen te volgen, voor het VCA examen wordt je automatisch ingeschreven, deze zal maar een uurtje in beslag nemen. De totale opleiding neemt slechts 1 dag in beslag, en wanneer het examen voldoende wordt afgerond ontvang je de diploma met een geldigheid van 10 jaar. Je hoeft je de komende 10 jaar dus niet meer druk te maken over een VCA-opleiding of VCA-certificaat. 

Hoe ziet de opleiding eruit?

  Er gaat tijdens het opleidingsprogramma veel aandacht uit naar de lesstof en jouw vragen hierover. De lesstof zal in groepsverband worden doorgenomen, deze les is interactief gericht. In het tweede deel van de cursus maak je een proefexamen, deze wordt uiteindelijke besproken en nagekeken. Zo leer je makkelijk en snel wat de juiste antwoorden op de vragen zijn en waarom.  Na de opleiding weet de cursist hoe hij/zij veilig werkzaamhedenkan uitvoeren en risico’s kan beperken. Het is dus zeker aan te raden om deze opleiding te volgen.  

http://www.blomopleidingen.nl/

Related Posts

Het einde van Motorola

Mooiste zwembaden ter wereld

Meer dan 2500 formaten bij de Dozenhal