White catalog
Image default
Business / Employment

Voorkom overlast bij uw panelen

Bij het plaatsen van zonnepanelen lijk je een verstandige beslissing te maken, zowel op kort als lang termijn. Helaas wordt het geluk al snel tot eind gebracht zodra de eigenaars van de panelen geconfronteerd worden door vogelnesten onder de panelen. De situatie is erg onwenselijk en kan zelfs gevaarlijk uitpakken.

Eigenaren bedenken zelf al diverse oplossingen om de vogelnesten te voorkomen. Bij wat onderzoek op het internet wordt duidelijk dat u niet de enige bent met het probleem. Veel bedrijven kunnen u helpen bij het weghouden van vogels en andere ongewenst gedierte: anti vogel zonnepanelen.

Waarom nestelen vogels zich daar?

Vogels zullen zich uiteraard niet vestigen onder panelen zonder reden. De zonnepanelen zijn geplaatst om daglicht op te vangen, waardoor de panelen gedurende de dag met veel warmte in aanraking komt en zal opwarmen. Vogels profiteren in koude winters graag van deze warmte. In de zomer vestigen de vogels zich graag onder de panelen om zich te beschermen tegen de hitte. Daarnaast dienen de panelen als droge, beschutte plaats om de kleintjes op te laten groeien.

Niet gewenst

Echter zijn de panelen niet geplaatst om de vogels een plezier te doen. Er zijn diverse redenen waarom de vogels een probleem kunnen zijn:

  • Geluidsoverlast

Vogels zijn bezige diertjes. Zo is het mogelijk dat de vogels gedurende de nacht veel geluidsoverlast zullen veroorzaken, waardoor de bewoners een lange nacht tegemoet zullen gaan. Duiven onder zonnepanelen zullen geluiden maken om soortgenoten te lokken.

  • Uitwerpselen

Ook vogels zullen een toiletmoment nodig hebben. Het ligt voor de hand dat er een grote hoeveelheid uitwerpselen te vinden zullen zijn rondom de vogelnesten: een vies en ongunstig gevolg voor de panelen.  

  • Brandgevaar

Vogelnesten bestaan grotendeels uit brandbaar materiaal. De warmte van de panelen kunnen het brandgevaar verhogen als er brandbaar materiaal onder de panelen ligt.

  • Insecten

Vogelnesten trekken veel insecten. Insecten rondom en in de woning zijn nooit geliefd.

http://birdblocker.eu