Site Overlay

Weer een stralend gezicht

Ze treden meestal op wanner je ze absoluut niet kunt gebruiken, maar helaas is het dan al te laat en kun je terplekke er niks meer aan doen behalve er van af te blijven. We hebben het hier over puistjes, ook wel acne genoemd. Juist wanneer je er aan gaat zitten duurt het langer voordat de acne weg is en soms kan je er zelfs wondjes van maken en wordt het een litteken. De ene persoon heeft er meer last van dan de andere persoon. Dit komt door het type van de huid. Bij een droge huid komt acne minder vaak voor dan bij een vette huid.

Acne is eigenlijk een verzamelnaam voor meerder huidaandoeningen waaronder puistjes. Puistjes komen over het algemeen het meeste voor bij tieners. Dit komt het meeste voor op de schouders, nek, gezicht en armen en komt door een overmatige productie van talg waardoor mee-eters ontstaan. Puistjes zijn eigenlijk kleine infecties doordat het talg in de open poriën komt te zitten. Door er aan te zitten vererger je de infectie, en mede hier door vergroot je het litteken er van. De littekens van puistjes kun je vaak herkennen aan putjes en huidonregelmatigheden vaak op het gezicht, borst of rug.

Ook al is acne een huidaandoening, dit betekend niet dat het psychisch gezien geen kwaad kan. Het heeft juist een negatief effect op het zelfbeeld van de patiënt met vaak sociale gevolgen. Het is ontsierend en mensen kunnen zich minder op zijn gemak voelen. Vaak is er niet veel aan te doen, overmatig wassen met zeep werkt namelijk juist tegenstrijdig. Er kan door de huisarts het een en ander worden voorgeschreven betreffende het smeren van verschillende zalfjes. Dit werkt niet altijd even goed bij iedereen omdat iedere huid anders is.

Wanneer je echter geen last meer hebt van puistjes, maar nog wel veel last hebt van de erge littekens of andere onregelmatigheden van de huid, kan je hier voor een speciale acne behandeling volgen. Bij de zelfde kliniek kun je ook echter een anti-transpiratie behandeling ondergaan. Deze behandeling zorgt er voor dat je minder tot niet meer transpireert op bepaalde plekken.

http://clinic63.nl/