White catalog
Image default
Household

Een nieuwe kledingkast kopen voor in de kinderkamer

Kinderen hebben, vooral wanneer ze ouder worden, vaak een nieuwe kledingkast nodig. De schattige, kleine rompertjes van toen ze nog een baby waren, verdwijnen. Deze moeten plaatsmaken voor complete outfits. Alleen al om deze reden is het belangrijk om te zoeken naar een nieuwe kledingkast voor in de kinderkamer. Een andere reden is, omdat het interieur van de kinderkamer vaak ook veranderd wanneer de kinderen ouder worden. Waar moet je op letten wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe kledingkast voor in de kinderkamer?

De ruimte 

Het klinkt misschien heel logisch dat je rekening moet houden met de ruimte die er in de kinderkamer beschikbaar is, maar er zijn nog steeds ouders die de fout maken om een kast in de kinderkamer te proppen. Houd er rekening mee dat kinderen bewegelijk zijn en dat ze de ruimte nodig hebben om in de kamer te kunnen spelen. Kinderen kunnen zich aan meubels bezeren wanneer deze eigenlijk te groot zijn voor in de kinderkamer.

Het doel van een nieuwe kast kopen

Kledingkasten voor kinderkamers worden zelden gebruikt om er alleen kleren in op te bergen. Kinderen bergen er soms ook hun speelgoed in op. Houd er dus rekening mee dat er voldoende ruimte beschikbaar is in de kinderkledingkast. 

Het interieur

Een kledingkast moet, net als de rest van de accessoires, goed passen bij het interieur van de kamer. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de modellen van kledingkasten die er beschikbaar zijn, maar ook naar de kleuren die er in het ontwerp van de kast zijn gebruikt. Het is ook in de kinderkamer belangrijk dat er rust wordt gecreëerd door het interieur kloppend te maken. 

De kledingkast indelen

De indeling van de kledingkast is minstens zo belangrijk. Wanneer je kleine kinderen hebt, zijn ladekasten vaak al voldoende. Hierin kunnen alle kleren netjes worden opgeborgen en kun je er als ouder makkelijk bij. Wanneer kinderen wat ouder worden, zullen ze zichzelf aan gaan kleden. Het is dan wel handig om voor een kledingkast te kiezen waar de kinderen goed bij kunnen en waarin het eventueel mogelijk is om kledingsetjes voor hen klaar te leggen. Kinderen kunnen nogal rommelig zijn en kleren kunnen makkelijk uit de kast worden getrokken. Door voldoende ruimte te hebben in de kledingkast, is de kans kleiner dat het er rommelig wordt of rommelig uitziet.

Rekening houden met een thema bij een nieuwe kast kopen

Kinderen hebben vaak de wens om hun kamer te laten schilderen en in te richten in een bepaald thema. Een prinsessenthema, een kamer voor piraten of ridders… Je kunt het zo gek niet bedenken of het komt wel op in de gedachten van kinderen. Laat de kledingkast ook zeker aansluiten bij de rest van het thema in de kamer. Het is niet altijd mogelijk om een kledingkast in een bepaald thema te vinden. Dan kun je er ook voor kiezen om de kast zelf te schilderen.

Koop een kledingkast voor in de kinderkamer altijd bij een erkende verkoper, zoals Emob. Bij Emob krijg je de kwaliteit waar je recht op hebt en kan je kind lang gebruikmaken van de kast.