White catalog
Image default
Offers

Leergierige allesweter? Usenet Clients is iets voor jou

Ben jij al bekend met Usenet? Dit is een bijzonder netwerk waar je voor nog geen 2 euro per maand, ontzettend veel informatie kan downloaden. Zo kun je er terecht voor literatuur, films en muziek maar je kunt er ook een discussie aangaan over een onderwerp van jouw keuze. Usenet is voor iedereen beschikbaar. Het enige wat je hoeft te doen om het te kunnen gebruiken is een abonnement afsluiten bij een Usenet Provider. Dit abonnement geeft je toegang tot het peer-to-peer netwerk. Wanneer je gebruik wil maken van de download functies van Usenet moet je beschikken over de Usenet clients. We leggen je in dit artikel uit wat deze Usenet Clients voor jou kunnen betekenen. 

 

Hoe Usenet werkt 

Binnen Usenet kun je anoniem contact leggen met andere gebruikers van het netwerk en met hen discussiëren en/of bestanden uitwisselen. Usenet is een enorm groot en krachtig netwerk die bestaat uit ontzettend veel servers en computers. Doordat Usenet een peer-to-peer netwerk is kan het nooit uit elkaar vallen. Wanneer één ‘peer’ wegvalt in de schakel, vangt een andere computer deze op. Hierdoor vinden er nooit storingen plaats en ben je ervan gegarandeerd dat je altijd kunt blijven communiceren en kunt blijven downloaden binnen je netwerk. 

 

Wat is een Usenet Client?
Wanneer je een Usenet abonnement hebt afgesloten heb je een Usenet Client nodig om daadwerkelijk bestanden te kunnen lezen en bestanden te kunnen downloaden. De Usenet Client zoals Grabit of Spotlite maken het je gemakkelijk om programma’s te vinden en te downloaden. Deze lezen namelijk gemakkelijk de bestanden uit zodat je precies weet wat je download. Beiden zijn gemakkelijk te installeren. 

Nieuwsgierig geworden?

We kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit artikel benieuwd bent geworden naar de vele mogelijkheden van Usenet en de verschillende Usenet Clients. Een goede Usenet provider is de eerste stap die je moet ondernemen voordat je kan genieten van de vele informatie die het Usenet je te bieden heeft. Eén favoriet van ons is ViperNews. Zij hebben voor elke gebruiker een goed passend pakket zodat je nooit meer afneemt dan je daadwerkelijk gebruikt. Ook hebben zij privacy en veiligheid erg hoog in het vaandel staan. Als je meer wil weten over Usenet en over de vele mogelijkheden kun je heel veel informatie vinden op hun website. 

 

https://www.vipernews.com/nl/